Lorsqu'un homme mange ,boit, jouit des resultats de son travail, c'est un Don de Dieu ....................

jeudi 2 novembre 2017

DEMİR BEY BAL


DEMİR BEY

 KATKISIZ  % 100 DOĞAL ÇİÇEK BALI                         

  img_20170624_120041.jpg

 
Arıcılık ve bal ile ilgili herşey için  www.gercekbal.com 

img_20150806_185526.jpg

Doğal ve katkısız bal ulaşılamaz değil...

Ülkemizdeki bal üretiminin büyük bir oranı malesef katkılı bal olarak gerçekleşmektedir.  Piyasada bulunan ballar ; gerçek bal , hakiki bal , karakovan balı , saf bal , doğal bal , organik bal vs adı altında satılmakta ancak çoğunluğu şeker & glikoz katkılı olarak sunulmaktadır. Arılar doğadan bal getirmek yerine şeker şerbeti veya glikoz şurubu ile beslenerek bal elde edilmektedir.  Bununla birlikte bu doğal gıdanın saflığının nasıl anlaşılacağı, balın neden kristalize olduğu, balın faydaları konusu da her zaman merak edilmiştir.  Gercekbal.com sitesi sayesinde arıcılık ve bal üretimi ile ilgili tecrübelerimizi paylaşarak safbal üretiminin ve tüketiminin farkındalığını oluşturabilmek en büyük arzumuzdur.


Asıl mesleğimiz olan öğretmenliğin verdiği dürüstlük ve güven içerisinde , 1970 yılından beri en doğal haliyle bal üretmeye devam ediyoruz. Gerçek bal üretmenin bedeli , sınırlı miktarda bal üretmektir. Çünkü saf bal üretimini zorlaştıran koşullar vardır. Özellikle, üretime uygun bir arazinin bulunması  , doğal şartların , mevsim şartlarının uygun olup olmaması ve arazi üzerine konabilecek kovan sayısı önemlidir. Saf bal üretimi yapan bir arıcının olumsuz şartlar nedeniyle bazı seneler sıfıra yakın bal üretimi bile olabilir. Bu riski almak istemeyen üreticiler , katkı maddesi kullanarak bal üretmeyi tercih edilmektedirler.

img_20150806_183416.jpg

Balımız gerçekten saf mı ?

Herkes sattığı bala saf der ve basit tahlillerle katkılı ballara dahi saf bal belgesi alınabilir. Bal üretimi sahteciliğe ve kötü niyete çok açıktır, denetimi zordur. Biz mevsim şartları iyi ya da kötü olsun hiç bir nedenle ve hiçbir miktarda katkı kullanmayız. Ayrıca üretim yaptığımız bölgenin florası düşünüldüğünde Türkiye’de üretilebilecek en kaliteli ballardan birisini ürettiğimizden şüphemiz yok. Ürettiğimiz bal tükendiğinde yeni sezona kadar bekliyor ve balımızın bittiğini duyuruyoruz. Ne kadar talep olursa olsun bir yerlerden bal alıp satmıyoruz. Ayrıca toptan bal satışı yapmayız. Çünkü biz ürettiğimiz balı , bilinçli tüketici dostlarımıza ulaştırmayı daha doğru buluyoruz.

  img_20150806_183706.jpg       img_20170624_135825.jpg

Ürünlerimiz ;

Petek Bal
Sadece kendi üretimimiz olan ballarımızın tamamı %100 doğaldır. Yüzlerce çiçek türünün karışımını içeren bu özel bal günün her saatinde 7 den 77'ye her yaşta güvenle tüketilebilir. Vitamin ve mineral deposu , sağlık kaynağıdır.

Karakovan Bal
Arı kovanlarımız 1980 metre yükseklikteki arazimizde yerleşik olup , arılarımız 2500-1600 metre arasında yaylım alanına sahiptir. Balın üretildiği bölgede hiç bir tarım arazisi bulunmamaktadır. Temel petek kullanılmadan üretildiği için özellikle peteği ile birlikte balı tüketmeyi tercih edenler için vazgeçilmezdir.

Süzme Bal
Gerçekbal süzmeleri kesinlikle her hangi bir işleme tabi tutulmaz, ısıtılarak kristalize olması önlenmez. Piyasadaki süzme balların çok büyük bir kısmı kristalleşmeyi önlemek için ısıtılmıştır ya da kimyasal katkı kullanılmıştır. Biz de herhangi bir müdahale olmadan petekli baldan süzerek elde eder ve cam kavanozlarla sizlere ulaştırırız.

Polen
Çiçek çeşidinin bol olduğu bölgemizde , limitli miktarda gerçek ve yüksek kalitede polen elde etmekteyiz. Dünyada içinde en fazla farklı madde olan ürün, arının temel besini ve B vitamini deposudur.


Propolis
Dünyanın en güçlü doğal antibiyotiğidir. Tıpta, ilaç üretiminde ve kozmetikte önemli oranda kullanılmakla beraber son yıllarda propolis üzerine ilgi ve araştırmalar artmıştır. Sitemizde propolis ile ilgili çok sayıda bilgi bulunmaktadır. 

        img_20150804_102746.jpg          img_20170926_185636.jpg


Arıcılık ve bal ile ilgili herşey için mutlaka www.gercekbal.com sitemizi ziyaret ediniz.

"Demir Bey" tescilli bal markamızdır. 

Demir Bey Bal | Koyulhisar - Suşehri - Zara | SİVAS

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Pour publier un message, envoyez-le à :

_________________________

adetrap.traput@blogger.com

_________________________